Hevoset-messut tulevat viikonloppuna.
Hevoset-messut tulevat viikonloppuna. Kuva: HU arkisto.

Rikkoutuuko 20 000 kävijän raja Hevoset-messuilla?  

Hevoset-messut aloittaa kevään Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa viikonloppuna 6.–7. huhtikuuta. Kävijämäärän odotetaan pysyvän vähintään samana kuin viime vuonna, jolloin messuilla vieraili 19 386, mutta yksikin kävijä lisää viime vuoden lukemaan tarkoittaa uutta kävijäennätystä.

Messujen teema Olipa kerran hevonen tarkastelee hevosen elämää syntymästä kilpailu-uran aloitukseen asti. Myös hevosen hyvinvointi puhuttaa. 

Hevoset-messujen markkinointipäällikkö Saka Paavolainen kertoo, että yleisöä toivotaan paikalle jopa yli 20 000 henkeä, jolloin päästäisiin uuteen kävijäennätykseen. Vuonna 2023 kävijöitä oli 19 386 ja se oli kävijäennätys.

Tapahtuma on kasvukäyrällä, kun näytteilleasettavia yrityksiä on mukana 214, kun viime vuonna lukema oli 187 kappaletta.

Kasvaneen näytteilleasettajamäärän lisäksi on panostettu kävijäviihtyvyyteen lisäämällä levähdysalueita, kahviloita ja ruokapisteitä sekä ottamalla lisää WC-tiloja käyttöön. 

Hankkija Areenalle on tänä vuonna käytössä kolme sisäänkäyntiä, kun viimeksi oli yksi. 

Runsas ohjelma

Ohjelmaklinikoissa ovat tänä vuonna Ville Vaurion kouluklinikka ja Ad van de Weteringin esteklinikka. Ohjelmassa on myös mm. Elämäni hevonen -show tarinoineen, sekä Viimeinen tanssi, kun kouluratsastaja Anna von Wendt ja hänen hevosensa Denzel jättävät ratsukkona tunteikkaalla show’lla jäähyväiset ennen Denzelin eläkepäiville siirtymistä.

Hevoset-messut tulevat viikonloppuna.
Denzel tekee GP-liikkeet ilman kuolaimia: "Onnistuu tämä näinkin", sanoo ratsastaja Anna von Wendt – Olipa kerran elämän hevonen, osa 3

Hevosen hyvinvointia tarkastellaan Helena Telkänrannan luennossa lauantaina klo 11.20–12 ja sen jälkeen pidettävässä Hevosala otsikoissa -paneelikeskustelussa jossa ovat puhumassa ravivalmentaja Riina Rekilä, eläinkouluttaja Tuire Kaimio, hevosfysioterapeutti Heli Hyytiäinen ja kisajärjestäjä Tom Gordin.

Tapahtuman ovet aukeavat perjantaina iltapäivällä, jolloin kilpailuareenalla hypätään kansallisen Hankkija Horse Show -esteratsastuskilpailun karsinnat. Kisa käydään korkeimmillaan 120–130-esteillä Pekka Larsenin viime vuonna ideoimalla uloslyönti-konseptilla, jossa radalla ollaan aina pareittain, mutta ei yhtä aikaa, mikä parantaa turvallisuutta. Ykköspalkinto on 1500 euroa ja luokan voittaja saa bonuspaikan Tasotuoppi-kisaan ensi lokakuussa Helsinki International Horse Show:ssa.

Hevosurheilu-lehti on paikalla molempina päivinä. Osastolla A 22 voi käydä juttelemassa toimituksen kanssa, tekemässä joko Hevosurheilu Ratsastuksen digitilauksen tai Hevosurheilu-lehden printtitilauksen ja ostamassa uunituoreen, juuri suomennetun Centered riding -kirjan. Jaossa on myös ilmaisia lehtiä.

Hevosurheilu Ratsastuksen toimituspäällikkö Leena Alérini haastattelee Bäkkäri-lavalla Centered riding -osaajaa, ja kirjan toista suomentajaa Ursula Turtiaista sunnuntaina klo 9.55–10.20. Yleisö on tervetullut esittämään kysymyksiä metodista, joka on toimiva työkalu kaikkeen toimintaan hevosen kanssa, lajista riippumatta. Turtiainen on tavattavissa viikonlopun ajan myös Hevosurheilun osastolla.

Pysäköinnin haasteet

Pysäköinti messuhallin lähellä on aina haasteellista, ja sitä se on nytkin, jos aikoo omalla autolla tulla paikalle. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen eri pysäköintialueilla on yhteensä 3 300 pysäköintipaikkaa, joten pysäköintitilaa on tapahtumassa rajallisesti.

Autolla saapuvien messukävijöiden kannattaa hyödyntää Lempäälän Ideaparkin etäpysäköintimahdollisuus. Ideaparkista lähtee 15 minuutin välein kuljetus messuille.

Hevoset-messut 

6.–7.4. Tampereen Messukeskuksessa

214 näytteilleasettajaa

Messut on järjestettu vuodesta 2009

Ohjelmaa on perjantaina 5.4. seuraavasti. Hankkija Horse Show -estekilpailu klo 14 (avoinna vain C-hallin Hankkija Areena eli EXPO ei ole avoinna. Kulku yleisöön pääovista.) 

Lauantaina 6.4. klo 9‒18, pääovet aukeavat klo 8.30.  

Sunnuntaina 7.4. klo 9.30‒17, pääovet aukeavat klo 9.

Hevoset-messut tulevat viikonloppuna.
Podcast: Miksi Pekka Larsen toivoi kotitalliin maastosta palatessaan, ettei risteävällä tiellä menisi autoja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi