Selfieitä Ypäjä Paavon kanssa on nyt ympäri maailmaa.  Kuva: Leena Alerini
Ratsastusuutiset

"Ruotsissakin tarvittaisiin tämänkaltaisia" – 18 maata edustaneet pedagogit ihastuivat Ypäjällä suomenhevosiin

Ypäjän Hevosopistolla järjestetty kansainvälinen ratsastusalan seminaari toi yhteen alan huippunimet ja 18 maan edustajat.

Toimitus

Ypäjän Hevosopisto isännöi kansainvälistä hevosalan koulutustapahtumaa 17.–21. marraskuuta 2024. Ohjelmassa oli kaksipäiväinen koulutustapahtuma, joka oli suunnattu opettajille, valmentajille sekä työelämän näyttöarvioijille. Lisäksi tapahtumassa järjestettiin kansainvälisen ratsastuksenopettajien koulutuksen yhteistyöjärjestön (IGEQ) ja Euroopan hevosalan oppilaitosten verkoston (EEN) vuosikokoukset. 

”Tämä tapahtuma on loistava esimerkki siitä, kuinka yhdessä voimme edistää alan kehitystä ja jakaa asiantuntemusta globaalisti", sanoo Hevosopiston toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner. 

Hevosen hyvinvointi ja vuorovaikutus keskiössä 

Tapahtuman keskiössä olivat ratsastusalan kansainväliset koulutusstandardit, ammatillinen yhteistyö ja hevosen ja ratsastajan vuorovaikutuksen kehittäminen.

“Seminaarissa keskusteltiin laajasti hevosten hyvinvoinnista ja pidin erityisesti siitä, että keskustelussa keskityttiin vahvasti ratsastukseen eikä pelkästään esimerkiksi ruokintaan ja muihin perusjuttuihin”, kertoo ratsastuksenopettaja Salla Varenti

"Olen Ypäjällä ensimmäistä kertaa, ja olen todella vaikuttunut opiston puitteista. Täällä on erinomaiset olosuhteet niin hevosten kuin opiskelijoiden koulutukseen", toteaa Ruotsin Ratsastajainliiton edustaja ja Flyinge AB:n ja Strömsholmin ratsastuskoulun toiminnanjohtaja Jonas Johnson.

Sam York ja Anu Korppoo.

Suomenhevonen hurmasi

Erityistä ihailua herätti suomenhevonen, jonka monipuolisuus ja perinteet saivat runsaasti kiinnostusta osallistujilta.

“Rakastuin suomenhevosiin, ja tarvitsisimme niiden kaltaisia hevosia myös meidän ratsastuskouluumme,” hehkuttaa Flyinge AB:n tutkimus- ja kehityspäällikkö ja Strömsholmin ratsastuskoulun edustaja Gabriella Torell-Palmqvist

IGEQ (International Group for Equestrian Qualifications) on maailmanlaajuinen organisaatio, joka määrittelee ja ylläpitää ratsastusalan koulutusstandardeja. EEN (Equestrian Educational Network) on eurooppalainen verkosto, joka yhdistää hevosalan oppilaitoksia ja tukee alan koulutuksen kehittämistä. 

Lähde: Hevosopiston tiedote