Hevosasetus puhuttaa.
Hevosasetus puhuttaa. Kuva: HU arkisto

Hevosalan järjestöt julkaisivat lausuntonsa hevosasetuksesta - "On pystyttävä luottamaan alan ammattilaisten kykyyn ja haluun huolehtia hevosten hyvinvoinnista"

Hippos ja SRL ovat lähettäneet lausuntonsa hevosasetuksesta määräaikaan mennessä maa- ja metsätalousministeriöön. Hevosalan järjestöt toivovat, että asetusluonnosta on mahdollista vielä työstää.

Lakiasetus koskien hevosten hyvinvointia on herättänyt laajaa huomiota hevosalalla sekä keskustelua sen vaikutuksista alan toimijoihin.

Hevosalan järjestöt ovat työstäneet omat, hyvin kattavat lausuntonsa, jotka on nyt toimitettu eteenpäin. Tänään 12.6. on viimeinen päivä kommentoida lausuntokierroksella olevaa hevostenhyvinvointiasetusta.

Järjestöjen näkemykset ovat samankaltaiset: lisäaikaa ja -työtä tarvitaan sekä itse luonnoksen valmisteluun että siirtymäsäädöksiin lain toteuttamisessa sitten aikanaan.

Kumpikin viittaa alan ammattilaisten korkeaan osaamistasoon.

Suomen Hippos nostaa esiin muun muassa hevosten liikalihavuuden aiheuttamat terveysongelmat ja sairaudet, jotka ovat nykyaikana yksi merkittävimmistä hevosten hyvinvointiin liittyvistä riskeistä. Asetusehdotuksessa olisi erityisen tärkeää tuoda esille, että ruokinnan tulee täyttää hevosen ravitsemukselliset ja ruokintafysiologiset tarpeet suhteutettuna hevosen käyttötarkoitukseen.

SRL viittaa muun muassa ammattimaiseen hevosenpitoon ja hevosten hyvinvoinnista huolehtimiseen olennaisesti kuuluvaan hevosten yksilöllisyyden huomioon ottamiseen.

Asetusluonnoksessa on tämän yksilöllisyyden sivuuttavia, tasapäistäviä ehdotuksia, jotka kokonaisuudessaan saattavat jopa heikentää joidenkin hevosten hyvinvointia.

Suomen Hippoksen lausunto täällä

Suomen Ratsastajainliiton lausunto täällä

Hevosasetus puhuttaa.
Jäitä hattuun, toteaa SRL lausuntokierroksella olevasta hevosasetuksesta
Hevosasetus puhuttaa.
Hyvinvointiasetusluonnos herätti keskustelua puolesta ja vastaan: "Asetus on epätasainen ja sisältää nippelimääräyksiä"
Hevosasetus puhuttaa.
Näkökulma: Tuttu asetelma - hyvikset ja pahikset

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi